Schrijven over breien

Lees jij ook graag over wat anderen aan het breien zijn?

Er zijn zoveel leuke blogs over breien dat wij het leuk vonden om er een aantal bij elkaar te zetten. Niet dat dit een volledige lijst zal worden, want we zijn er zeker een aantal vergeten en we hebben ook vast niet alle blogs kunnen vinden.

Sommige van de blog eigenaressen hebben ook een (web)winkel en anderen weer niet. We hebben beiden opgenomen. bolletjes wol in diverse kleuren

Wat we hebben overgeslagen zijn de blogs die volledig in het Engels zijn geschreven. Misschien is dat nog iets voor een vervolg. Ook hebben wij ons nu geconcentreerd op blogs waarin over breien of voornamelijk over breien geschreven wordt. Wordt dus vervolgd…..

Hier staan ze, in een volledig willekeurige volgorde overigens.

 • Stricka Ik ben Lara en ik hou van breien; ik vind breiwerkjes vaak het mooiste op naalden van ongeveer 3 mm dikte; ik hou ervan om een nieuw project te starten en de magie mee te maken van de metamorfose van draad naar textiel; het gedempte geluid van houten naalden maakt me rustig.
 • Breien Maar! Een leuke blog over breien. Veel sokken! Maar ook andere leuke breisel worden getoond en beschreven. Het Brei ABC is erg handig!
 • Breien en Beppen We hopen dat onze berichtjes je vrolijk maken en onze kleurige wolletjes en katoentjes er voor zorgen dat je allerlei creatiefs wilt doen!
 • Froukjes weblog Sinds mijn negentiende ben ik werkzaam in de gezondheidszorg. Al vanaf de lagere school, waar ik heb leren handwerken, zijn breien, haken en borduren grote hobby’s van me. Regelmatig kom ik met andere breivriendinnen bij elkaar.
 • Bridgets Brei blog  A passion for knitted Lace. Ik brei wel heel erg veel en dat komt omdat ik het zó leuk vind. Ik ontwerp kanten shawls.
 • Bol Wol Blog van een breiverslaafde.
 • Lifenknitting Breien is chocolade voor de geest…..
 • Bussy Bessy Creatief  Je kunt hier veel gratis patroontjes vinden. Maar ze zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik.
 • De Breidoos  Houdt van handwerken en goed muziek luisteren en breit veel sokken!
 • Frutsels   Hobby’s scrappen, breien en fotograferen.
 • Hester’s creaties Ik ben gek op handwerken,breien en haken zijn mijn grootste hobby’s.
 • Creariet Dagelijks ben ik in de weer met wol, voornamelijk spinnen en breien.
 • Breipret  Een heel pril begin, dat (nog) wel!Veel plezier met het lezen over allerlei geknutsel!
 • Zij maakt het  Breipatronen van knuffels.
 • Wills Wools Vanuit mijn handwerkzaak in Hoorn stel ik deze site samen.
 • Wieke van Keulen Creatief: patchwork, quilten, appliqueren, haken, breien, borduren, iets opleuken.
 • Wol atelier Dian Het weblog van Wolatelier Dian! Betsy vertelt hier regelmatig nieuws over haarzelf, haar creaties van vilt en wol en over de tuin.
 • Blij dat ik brei Mijn hobby is breien en haken. Voor ons handwerkwinkeltje kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik dit blog begonnen – om te laten zien hoe leuk breien en haken is.
 • Wereldwol Blog en wolwinkel.
 • Fox and Crow Een blog waarop ik regelmatig mijn projecten, tips en trucs zal posten. 
 • Joyce breit Wat voorheen niet een van mijn talenten leek te zijn, blijkt me meer dan verwacht toch te liggen. Breien, daar heb ik het over. En het is zo leuk!
 • Breikonijn Nee, geen breiend konijn, maar wel een leuke blog over beestjes en over breien.
 • Dutch Knitty Astrid schrijft: Breien is mijn lust en mijn leven: een hobby met eindeloze mogelijkheden. Het resultaat is een brei-en-wol-verslaving en passie die ik graag met jullie wil delen.

 

Staat jouw blog er (nog) niet bij? Geef dat dat even aan ons door, kijk op de contact pagina voor het mail adres. Staat jouw blog er wel bij en heb je dat liever niet, ook dan horen wij dat graag.

 


Kijk ook even hier:

Gratis breipatronen voor baby spulletjestassen breipatronen