Brei mee aan een nieuw theater gordijn

Heide

Op 17 mei 2012 wordt in Utrecht de happening Heide gehouden.

Gedurende 24 uur wordt de gehele levenscyclus van een heidelandschap in ijl tempo doorlopen. Grond, zand, heideplanten, zelfs echte Heidschnucke heideschapen worden de zaal in gehaald en samen met het publiek verzorgd.

De levensloop van het gecultiveerde landschap komt in een stroomversnelling voorbij.

Heide happening Utrecht, festival aan de werf

Theater gordijn breien

Het aanplanten en onderhouden van de heide wordt afgewisseld met lezingen en gezamenlijke activiteiten, zoals het breien van een nieuw theatergordijn voor Theater Kikker, de verkiezing van het mooiste schaap en het bereiden van het diner.

Het publiek kan op elk moment binnenlopen (en blijven slapen) en een bijdrage leveren aan het onderhouden van het landschap. Zo wordt een natuurlijk proces getheatraliseerd en de focus gelegd op duurzaamheid.
Het heide landschap – dat eigenlijk alleen gedijt op uitgeputte grond en daarmee zowel een einde als een begin markeert – vormt sinds jaar en dag een inspiratiebron voor poëzie, beeldende kunst en als decor in het theater. Maar nooit eerder stond heide op de planken als hoofdpersoon…

Brei hulp gevraagd, Heide stuurt je de wol!

Help Heide door van tevoren een deel van het theater gordijn te breien!

Er zijn 45 gebreide lappen nodig die op 17 mei aan elkaar worden genaaid – tijdens de openingsavond van Festival a/d Werf.

Als je mee wilt doen stuur dan een email en Heide stuurt je de wol! Voor meer informatie over deelname stuur een e-mail naar: utrechtheide@gmail.com

Of start gelijk,  neem een kijkje op de website voor brei-handleidingen en instructies: http://heideproject.wordpress.com

Voor meer informatie over het project en Festival a/d Werf: www.festivalaandewerf.nl

Heide: Pay what you like

Voor Heide hoef je geen entreebewijs te kopen maar je kunt in de zaal een donatie achterlaten om je steun te betuigen. Pay what you like!

Je kunt tussen donderdag 17 mei 2012 – 18.00 uur en vrijdag 18 mei 2012 – 18.00 uur binnen lopen wanneer je wilt.

Lezingen zijn in de zaal op donderdag 17 mei: van 20.00 – 21.00 uur en op vrijdag 18 mei: van 11.00 – 12.00 uur.

Huis en Festival a/d Werf
Boorstraat 107
3513 SE Utrecht

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *