Jij hoort bij de Maker Movement

Jij breit, jij maakt dingen. Met je handen. Jij bent onderdeel van de Maker Movement. Zo simpel is dat, je maakt iets en dus hoor je erbij.

In deze video van We are makers wordt dieper ingegaan op de Makers. Van iemand die met een 3D printer iets maakt, tot naaisters haaksters en breisters. Leuk om te zien!

we are makers

The act of creating something is very much a part of being human.

 

I think there is this kind of worldview that you find yourself getting into, that as a maker you get to create and make things, you get to make and shape the world around you. And that is pretty powerfull.

 

 Dingen maken

Je staat er misschien niet zo bij stil, maar alles om je heen is gemaakt, door iemand of door een machine. Vaak gebeurt dat buiten ons gezichtsveld ergens in een fabriek in een ver land.

Meer en meer mensen ondervinden dat het leuk is om zelf iets te maken. Om creatief te zijn, op wat voor manier dan ook.

Voor de een is dat het maken van een schilderij, voor de ander is dat het timmeren van een kastje en voor jou is dat waarschijnlijk het breien van een sjaal, een trui of wat dan ook.

Je maakt iets. Je kiest het patroon, of je bedenkt het zelf. Je kiest het materiaal en je laat iets ontstaan wat helemaal uniek is, want jij hebt het gemaakt.

En er is en blijft niets leukers dan iets te dragen wat je zelf hebt gemaakt. Of om een cadeau te kunnen geven aan iemand waar veel tijd en aandacht aan is geschonken.

 Trots op jezelf

Daarom kun je trots zijn op jezelf. Omdat jij hoort bij die Maker Movement. Omdat jij dingen maakt die er anders niet zouden zijn.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *