Poppen breien met Arne & Carlos

Naast hun boek over Kerstballen breien hebben de Noorse Arne & Carlos ook een boek geschreven over poppen breien. Helaas moeten wij hier in Nederland nog even wachten op de Nederlandse uitgave.

Een voorproefje kun je hier al wel vast zien op dit filmpje:

Gebreide poppen zijn erg leuk voor kinderen. Mijn oudste zoon (nu 30!) heeft nog steeds de pop die ik ooit voor hem gebreid heb! Niet dat hij nu niet meer kan slapen zonder die pop hoor, gelukkig…

Gebreide pop voor kinderen

De pop had ik gevuld met klein geknipte oude (en gewassen) panty’s. Daardoor was de pop lekker zacht en prima wasbaar. Met een vooruitziende blik had ik twee dezelfde poppen gebreid, zodat er steeds een in de was kon en er een reserve pop was voor het geval er een kwijt zou raken.

Het patroon voor de pop had ik destijds gevonden in een Ariadne. Wat een bron van inspiratie was dat toch altijd. Tijdens mijn zoektocht naar leuke breiblogs ben ik de site van “Zij maakt het” tegen gekomen en daar kun je leuke patronen voor knuffels kopen, wanneer je niet wilt wacht op het poppenboek van Arne & Carlos.

 

 

2 Replies to “Poppen breien met Arne & Carlos”

 1. Niet dat ik zo goed kan breien, ben meer een haakmens, maar ik vind zo’n site over breien een fantastisch idee.
  Wat de site “Zij maakt het” betreft, ik heb daar al eens een patroon gekocht maar zij breit met rondbreinaalden en daar heb ik niet veel kaas van gegeten. Vond het een moeilijk patroon.
  Misschien kan aan de hand van zo’n patroon een keer uitleg gegeven worden aan de nietgoede breisters of beginnelingen.
  Een patronen uitlegsite, ik denk dat daar heel veel mensen plezier van kunnen hebben !
  En hoe je patronen kunt omzetten als je niet de juiste dikte van garen hebt.
  Heel veel succes met deze leuke site.

  1. @Rita Is een goed idee, uitleg voor de niet zo ervaren breisters. Nog wel even puzzelen hoe ik dat vorm zou kunnen geven. Dank voor je compliment!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *