Het Hema breiboek is terug!

Ja het gonst in breiland. Het Hema breiboek is terug van weggeweest!

De HEMA Breiboeken werden van 1976 tot 1992 met veel succes uitgegeven. Het waren gewilde boeken met goede patronen waarin duidelijk werd uitgelegd hoe je moest breien. De HEMA Breiboeken waren dan ook een begrip bij handwerkend Nederland. Elk half jaar kwam er een nieuw boek uit, vol inspirerende creaties. Ook bijzonder waren de fotomodellen die ze showden. Geen onbekende gezichten, maar nationale én internationale beroemdheden. Voor de benodigde wol, naalden en andere fournituren kon je vanzelfsprekend terecht in de HEMA winkels.

Lees hier het hele artikel.

Wol en breipennen

Hier een hilarische kijk in een van de oude breiboeken van de Hema: Gaarmans met o.a. vele bekende Nederlanders van vroeger als fotomodellen.

Wil je iets breien uit een oud Hema breiboek dan kun je hier terecht: oude Hema breiboeken

 

Nog een leuke actie van de Hema:

Ik wil mijn trui terug! 

Had jij er vroeger ook één? Zo’n prachtige zelfgebreide trui die je nu zo weer zou dragen? Waarschijnlijk heb je ‘m jaren geleden al weg gedaan. Of als je ‘m nog wel hebt dan past íe vast niet meer. Geen nood! Zolang je er nog foto’s van hebt ben je bij HEMA aan het juiste adres! Ga naar facebook.com/hema, upload een jeugdfoto waarin je duidelijk te zien bent in je zelfgebreide trui, roep al je vrienden op om op jouw foto te stemmmen en wie weet krijg jij dan wel je trui terug. Ons oma-brei-team staat te popelen om de 10 meest gewaardeerde kriebeltruien nieuw leven in te breien!

 

9 Replies to “Het Hema breiboek is terug!”

  1. Altijd fijne patronen,en goede brieboeken.
    Alleen jammer dat met mn verhuizing allen zijn zoekgeraakt.
    Ik heb alleen nog 1 over en wel de winter van 1991/92.
    Ik heb 2 kl.dochters en wilde graag voor hun breien,
    jammer maar ik hoop dat de HEMA weer hun best gaat doen voor vervolging.allen gr.van Wil Hutzezon uit Sint Pancras

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *