Miniatuur breien

Er zijn mensen die graag breien met dikke wol en super dikke naalden, maar er zijn ook mensen, zoals Althea Crome die juist de andere kant op gaan en met super dunne naalden breien.

Miniatuur breipennen voor miniatuur breienDat levert bijzonder breiwerk op. Wat vind je van deze ieniemini sokken die Althea op haar site heeft staan:

Breien in mini breinaalden, miniatuur breien

ook zag ik daar dit prachtige mini jasje:

Gebreid jasje in miniatuur

Althea Chrome heeft de sterren trui en de handschoentjes gebreid die gedragen wordt door het poppetje Coraline in de film Coraline.

In een interview zegt Althea: “Coraline is ongeveer 23 cm groot en heeft een heel groot hoofd, vergeleken met haar lichaampje. De sterren trui voor Coraline bestaat uit vier delen. Voorkant, achterkant en twee mouwen. In totaal heb ik veertien dezelfde truien gebreid voor Coraline. Iedere trui kostte mij twee weken tijd om te maken.”

Op de website van Althea Crome, Bugknits, zie je een aantal voorbeelden van door haar gebreide miniaturen. Je kunt daar ook patronen vinden om zelf aan de slag te gaan met miniatuur breien.

Ook op de site van Annelies de Kort vond ik breipatroontjes, wol en naaldjes voor miniatuur breien. Er zijn zelfs patroontjes voor mini Kerstballen. mini gebreide kerstballen

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *