Mutsjes breien voor baby’s in Zambia

 Update !Deze brei actie is inmiddels gesloten!

 

Tergooi Ziekenhuizen start actie voor pasgeboren baby’s in Zambia

Patroon

 Op de site van Tergooi ziekenhuizen vind je het patroon voor de baby mutsjes.

3000 mutsjes voor pasgeboren baby’s

Kinderarts Carole Lasham van Tergooiziekenhuizen is een actie gestart om zoveel mogelijk gebreide mutsjes te verzamelen voor pasgeborenen in het Saint Francis’ Hospital, het zusterziekenhuis van Tergooi in Zambia.

Het doel is om Saint Francis’ het komende jaar aan 3000 mutsjes te helpen. Breit u mee?

Kindersterfte
Tergooi heeft al meer dan tien jaar een samenwerkingsverband met het Saint Francis’ Hospital. Zo levert het ziekenhuis apparatuur, verbandmiddelen en ziekenhuisbedden aan Zambia.

Ook bezoeken artsen van Tergooi soms het ziekenhuis om te zien wat er in de patiëntenzorg verbeterd kan worden. Voor de komende jaren richt Tergooi zich met name op het verminderen van de kindersterfte.

Baby mutsjes

Onlangs bracht kinderarts Carole Lasham samen met gynaecoloog Rob Bernardus een bezoek aan Zambia. In Saint Francis’ vinden per jaar 3000 bevallingen plaats. Vaak komen de vrouwen van ver en leven zij met hun kinderen in primitieve omstandigheden.

Tijdens haar verblijf behandelde Carol Lasham een te vroeg geboren baby. De baby kon niet naar huis omdat de temperatuur van het kind te laag was. Ze kwam erachter dat er geen babymutsjes in het ziekenhuis waren. Dit terwijl dit voor pasgeborenen erg belangrijk is; baby’s verliezen namelijk de meeste warmte via hun hoofd.

De kinderarts vond de oplossing door de baby een mutsje van een meegenomen instructiepop op het hoofdje te zetten. De temperatuur van de baby steeg en niet veel later mocht het kind naar huis.

Actie
Sinds haar terugkomst heeft Carole Lasham een actie op touw gezet om zoveel mogelijk mutsjes te breien voor de kinderen in Zambia.

Er zijn inmiddels al 1100 mutsjes gebreid, onder andere door de medewerkers van Tergooi en mensen in bejaardentehuizen. We willen 3000 mutsjes breien voor Zambia, breit u mee?

Gratis opsturen

U kunt het mutsje gratis aan ons opsturen via onderstaand antwoordnummer:

Tergooiziekenhuizen
T.a.v. Carole Lasham
Polikliniek Kindergeneeskunde
Antwoordnummer 246
1200 VB Hilversum

 

 

11 Replies to “Mutsjes breien voor baby’s in Zambia”

 1. Ik heb zojuist een e-mail terug gekregen van het Tergooi ziekenhuis.
  De actie loopt nog en ze denken dat ze pas over een aantal maanden de mutsjes kunnen verzenden. Tijd genoeg dus voor een heleboel mutsjes. 😉

  1. @ Monique. Inderdaad tijd genoeg dus. Dat is mooi, dan laat ik het nog even op de voorpagina staan.
   Dank voor je antwoord!

 2. Hallo,

  Kunnen we nog verder gaan met breien? We hebben hier nog een 30 mutsjes liggen. Als de aktie is gestopt weet iemand misschien wie we blij kunnen maken met onze breiseltjes?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *