Oma’s breien voor nieuw modelabel

Wat een goed idee! Heb je dit al gezien? Breiende oma’s in Rotterdam worden ingezet voor een nieuw modelabel. Het mes snijdt aan twee kanten. Oma’s blij en jonge designers blij. En wij blij met mooie gebreide kleding. Vanaf oktober te bestellen zo staat er op de website:

“Een cool en eerlijk merk door design talent ontworpen en door oma’s gemaakte modeartikelen van betere kwaliteit, geproduceerd met hoogwaardige wol.

Granny’s Finest is een stichting die een aantal maatschappelijke en sociale doelen nastreeft. Het eindproduct is een assortiment gebreide modeaccessoires.

Stichting Granny’s Finest houdt altijd haar ogen gericht op de samenleving. Zodoende streven wij een aantal sociaal-maatschappelijke doelen na:

Wol en breipennen

  • Bestrijding eenzaamheid ouderen  

Meer dan een miljoen mensen in Nederland voelt zich eenzaam. Een groot deel hiervan bestaat uit senioren. Door het bieden van nieuwe contacten, en het stellen van gemeenschappelijke doelen worden deze mensen meer betrokken bij de samenleving en wordt ook de eenzaamheid verminderd. Granny’s Finest doet dit door senioren hun hobby (breien) uit te laten voeren in groepsverband begeleid door jonge ontwerpers. Jong leert van oud en omgekeerd!

 

  • Portfolio opbouw jong creatief talent

Jonge designers die normaal moeilijk werk vinden, verkrijgen naamsbekendheid. Bovendien bouwen ze -behalve een goed gevoel- ook een stevig portfolio op. Naast designers zal dit ook gelden voor bijvoorbeeld modellen, fotografen, visagisten en ook  stylisten. Door ervaring op te doen wordt het voor deze groep makkelijker om in de toekomst aan opdrachten te komen.

 Het eindproduct is een assortiment modeaccessoires waarbij iedereen heeft gedaan waar hij/zij goed in is. Met de juiste wol, de juiste uitleg en de juiste inspanningen worden kwalitatief hoogwaardige, handgemaakte producten gerealiseerd. Deze zullen onder de merknaam Granny’s Finest verkocht gaan worden en van de opbrengst worden activiteiten georganiseerd voor de deelnemers.”

Neem een kijkje op site van Granny’s Finest: http://www.grannysfinest.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *