The power of knitting!

 De komende generatie leert weer handwerken in Engeland

Breien moet

In Engeland worden er steeds meer “Craft Clubs” gestart waar kinderen kunnen leren handwerken. Dit is een nationale actie van de The Crafts Council. Inmiddels zijn er ruim 400 van deze clubjes actief.

Learning through craft

Leren met behulp van handwerken is essentieel voor de ontwikkeling van de komende generatie wetenschappers en technici en ontwerpers.

Breien is een bewezen methode voor het verminderen van stress en het bevorderen van het welbevinden. Breien is daarmee een prima middel om tegenwicht te geven tegen het drukke school leven.

Handwerken heeft lang een wat suf imago gehad. Een aantal onderwijzers heeft nog steeds het idee dat handwerken iets is wat niet past in onze huidige digitale wereld.

Kinderen van deze tijd werken intuïtief met de huidige digitale technieken. Toch is het leren om met je handen te werken ook in deze tijd nog een uitstekende manier om kinderen iets te leren.

Handwerken helpt de verstandelijke ontwikkeling van kinderen. Het werken met de handen ontwikkelt het gevoel in hun handen,  het leert kinderen om dingen te kunnen herkennen door hoe ze aanvoelen. Dit helpt hen in een wereld met steeds verdergaande 3D ontwikkelingen.

 

Lees het hele artikel hier in The Guardian.

Kinderen kunnen tussen de middag en na schooltijd mee doen in deze craft clubs. Vrijwilligers worden speciaal opgeleid om bijvoorbeeld  breilessen te kunnen geven aan deze kinderen.

 

Er is ook een speciale website voor deze Craft clubs gemaakt, waarop leuke initiatieven te zien zijn als “Knit 1 Pass it on” (een steek breien, een steek leren aan een ander).

Brei clubjes voor kinderen in Engeland

 

Learning craft skills – knitting in particular – has been proven to reduce stress and increase well-being – it is one of the things that most closely resembles being in a meditative state. No wonder then that children find Craft Club peaceful and an appreciated antidote to the hustle and bustle of school life.

 

Een erg leuk initiatief, Nederland volgt?

One Reply to “The power of knitting!”

  1. Ik begin in januari weer met mijn kinderstudio. Maar daar is al een wachtlijst voor en het is niet gratis omdat je maar met een paar kinderen tegelijk les hebt. Daarom heb ik nu een roulatie systeem van 5 lessen verzonnen. Wat zou het leuk zijn om zoiets op te zetten voor een grotere groep kinderen liefst in combinatie met ouderen en vrouwen afkomstig uit andere landen die nog echt goed kunnen handwerken. Dan hebben we er allemaal plezier van. Ik weet alleen niet hoe ik het er nog bij kan doen, maar leuk is het wel.
    Marijke
    http://www.sweetandsimplestuff.blogspot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *