Under con2truction in Noordwolde

Tentoonstelling UNDER CON2TRUCTION, de doorlopende draad,  een textiele verzameling brei-, haak- en andere vlechttechnieken

Wat kun je eigenlijk maken zonder grote machines en ingewikkeld gereedschap?

Nationaal Vlechtmuseum; Mandehof 7; 8391 BG  Noordwolde

Het Nationaal Vlechtmuseum laat het zien in de serie tentoonstellingen Under Construction. Het zijn eenvoudige constructietechnieken die mensen met hun blote handen of met heel weinig gereedschappen tot stand brengen. Vroeger, maar ook nu en nog helemaal fris en klaar voor de toekomst. Het ambacht is helemaal klaar voor fraai design!

Breien, haken en looping

Dit jaar is gekozen voor technieken die bestaan uit één lange draad zoals breien, haken en looping. Met medewerking van het breicafé van Noordwolde zijn er bijzondere breisteken te zien die van voren en van achteren fraai zijn.

Het resultaat is een kleurrijke en inspirerende tentoonstelling met chapines van haakster Annick de la Rive Box, klassieke stoelontwerpen ingepakt in breiwerk van Carolien Evers/Bedtime for Bonzo en tal van voorbeelden van andere technieken.

Textielmarkt zondagmiddag 5 februari 2012

De tentoonstelling Under Con2struction, een textiele verzameling brei-, haak- en andere vlechttechnieken, wordt op zondagmiddag 5 februari afgesloten met een markt in het museum. Er zijn leveranciers met interessant materiaal en demonstraties van verschillende technieken.

Verkoop en demonstraties

Naast de verkoop van allerlei materiaal en gereedschap zijn er ook demonstraties. Er worden manden gevlochten in een lussentechniek, er wordt geknoopt, gedemonstreerd hoe je Aladinsloffen en Chapines haakt, uitleg gegeven over naaldbinden en naaldfrivolité, oude technieken met nieuwe mogelijkheden. Er zijn inspirerende voorbeelden te zien van werken met papiertouw, vilt en Namibische wol.

Zelf aan de slag op de Textielmarkt

Bezoekers kunnen zelf ook aan de slag met het aanwezige materiaal en leren hoe je werkt met weefbreinaalden  en met weefhaakbreinaalden.

Op de site van  Hannahs knits  lees je er meer over en kun je alvast wat foto’s van de tentoonstelling bekijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *