Delft: fototentoonstelling Breien voor Spoorzone

Wat een leuk initiatief om een bouwplaats zo te gebruiken.

Dit was de oproep voor het meedoen in januari 2012:

Breien is hip! Om de komende veranderingen op het Stationsplein te markeren en leuker te maken, maakt Spoorzone Delft gebruik van deze trend. Het stationsgebied is in januari en februari 2012 dan ook het territorium van wildbreiers.

Op 23 januari 2012 wordt de loop-fietsroute omgelegd en verplaatst de fietsenstalling. Deze metamorfose van het Stationsplein wordt aangekleed door breisels, gemaakt door studenten van diverse studentenverenigingen, senioren uit de Lindenhof en verschillende breiverenigingen zoals Stitch ‘n Bitch.

Om voor voldoende materiaal te zorgen organiseert Spoorzone Delft in samenwerking met WeSD, Atelier Delftse Vrouwen en Handwerkplaats Knotten op verschillende locaties in Delft de hele maand januari gratis breiworkshops.

De breilapjes die je maakt, worden gebruikt om te wildbreien aan een kunstwerk voor de nieuwe loop- en fietsroute naar het NS station Delft. Deze nieuwe loopfietsroute wordt op maandag 23 januari geopend. Meer ervaren breiers breien ook sjaals en mutsen voor de bouwvakkers van Spoorzone Delft. Op de dag van de opening van de nieuwe loopfietsroute worden de eerste wildbrei kunstwerken langs deze route opgehangen en de mutsen en sjaals worden overhandigd door de makers aan de bouwvakkers.

Wildbreien in Delft

Vanaf zaterdag 10 maart is in het informatiecentrium Delft Bouwt de fototentoonstelling Breien voor Spoorzone te zien.

De tentoonstelling geeft een impressie van alle (wild)breiactiviteiten, die in de maanden januari en februari 2012 rond Spoorzone Delft hebben plaatsgevonden. Met het breiwerk geeft Delft een ‘warme winter groet’ aan het bouwproject. De tentoonstelling is te zien tot eind maart 2012.

De fotografie is van Studio La Ronda – Judith de Rond.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *